ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΕΝΤΕ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χρώμα στο… γκρίζο των σχολικών αυλών επιδιώκει να βάλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να διαμορφώσει ένα φιλικότερο περιβάλλον για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η αρμόδια διεύθυνση Συντηρήσεων και Κατασκευών του δήμου Θεσσαλονίκης προωθεί αυτήν την περίοδο τις διαδικασίες για την ανάπλαση με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής του αύλειου χώρου πέντε σχολικών συγκροτημάτων στις περιοχές της Τούμπας και της Χαριλάου.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης θα κληθεί να δώσει την έγκρισή της για την ανάθεση της εκπόνησης αρχιτεκτονικών μελετών βιοκλιματικής αναβάθμισης των σχολικών αυλών στα ακόλουθα πέντε συγκροτήματα: 1. Στο 77ο δημοτικό σχολείο και στα 23ο και 118ο νηπιαγωγεία (Καβείρων 6), 2. Στα 58ο, 86ο, 114ο, 115ο και 119ο νηπιαγωγεία (Πυλαίας 1), 3. Στο 27ο δημοτικό σχολείο (Καισαρείας 15), 4. Στο 1ο δημοτικό σχολείο και στα 1ο, 8ο και 101ο νηπιαγωγεία (Κασσανδρέως 2) και 5. Στο 2ο γυμνάσιο και στο 31ο ΓΕΛ (Αναξιμάνδρου 79).

«Η υφιστάμενη εικόνα των σχολικών αυλών είναι γκρίζες, ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες, με παιδιά να συναθροίζονται την ώρα του διαλείμματος σε ένα περιβάλλον άδειο, αφιλόξενο και συχνά εχθρικό», σημειώνουν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες στη σχετική εισήγησή τους προς την οικονομική επιτροπή, επισημαίνοντας την ανάγκη επανασχεδιασμού των σχολικών αυλών με βιοκλιματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, «ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να παρέμβει στα σχολεία κατά έναν τρόπο ολοκληρωμένο και οργανωμένο, ξεκινώντας από την οργάνωση σχολικών δακτυλίων για τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης προς το σχολείο και φθάνοντας μέχρι την ανάπλαση των σχολικών αυλών και το άνοιγμά τους στις γειτονιές μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, ώστε να δοθούν δημιουργικές διέξοδοι στα παιδιά, που συχνά στερούνται ελεύθερων χώρων».

Δύο νέα νηπιαγωγεία

Δύο νέα συγκροτήματα νηπιαγωγείων θα έχουν παραδοθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία των νέων διδακτηρίων προχωρούν στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Το πρώτο διδακτήριο κατασκευάζεται σε δημοτικό οικόπεδο μεταξύ της Πεστών, της Υμηττού και της Τζουμαγιάς στην Κάτω Τούμπα, και το δεύτερο στο δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Αετοράχης, Κοντογούρη, Αγίας Τριάδας και Αμαλίας. Στο καινούργιο συγκρότημα της οδού Πεστών, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, θα στεγαστούν τα 20ό και 84ο νηπιαγωγεία, ενώ σε αυτό της οδού Αετοράχης, όπου οι εργασίες θα εξελιχθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα 14ο και 73ο νηπιαγωγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *