ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

«Παράθυρο» για βελτιώσεις στο σχέδιο για το ασφαλιστικό άφησε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πάντως ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καθίσουν όλες οι ομάδες και οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους, τα χαμηλά εισοδήματα μοιράζουμε το δικό τους βάρος στα υψηλά και μεσαία εισοδήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να επανεξεταστούν. Είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε ακούγοντας τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων. Το ίδιο θα πράξουμε και με τους αγρότες», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις».
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους αγρότες, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός για έναν ειλικρινή διάλογο, προσθέτοντας πως υπάρχουν «σημαντικά περιθώρια βελτιώσεων» τόσο στο θέμα των εισφορών και της μεταβατικότητας των διατάξεων, όσο και της προστασίας του εισοδήματός τους, ιδίως των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.
Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που επιδιώκουν για άλλους λόγους να εκμεταλλευτούν την αγωνία των αγροτών. «Κάνει λάθος ο αγροτικός κόσμος αν υπολογίζει σε αυτούς που σήμερα κανουν ότι τους υποστηρίζουν αλλά για πάρα πολλά χρόνια στο πρόσφατο παρελθόν τους λοιδορούσαν», είπε, καλώντας τους αγρότες να σκεφθούν ποια ήταν η πρόταση της Ν.Δ. σε σχέση με το αγροτικό, αλλά και γιατί «τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα τους αποθεώνουν όταν λίγα χρόνια πριν τους πολεμούσαν με τον πιο φανατικό τρόπο».
Επισήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει η πρώτη αξιολόγηση να γίνει έγκαιρα, χωρίς κωλυσιεργίες και τακτικισμούς από την πλευρά των δανειστών.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη εβδομάδα και την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων και πως περιμένει και από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *