ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: «ΠΑΡΚΑΡΑΝ» ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ

Στα «πηγαδάκια» που είχαν σχηματίσει…περίσσευε η οργή για τα διαφαινόμενα μέτρα και η ανησυχία για το αβέβαιο μέλλον που αυτά δημιουργούν. Οι αγρότες, τα τρακτέρ των οποίων «κατέλαβαν» σήμερα την Αγίου Δημητρίου, μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα τους αν δεν αποσυρθούν άμεσα τα νομοσχέδια για ασφαλιστικό & φορολογικό. Υποστηρίζουν ότι δεν τρέφουν καμιά εμπιστοσύνη στο κάλεσμα της κυβέρνησης για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, την κατηγορούν μάλιστα ότι υλοποιεί σε σύμπνοια με την τρόϊκα, σχέδια… «εξόντωσης» τους. Μετά από αυτούς, λένε, σειρά για «σφαγή» παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Μας «πεθαίνουν» με το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Δεν υπάρχει αύριο. Τα αιτήματα μας είναι: 17% φορολογία, 20% προκαταβολή φόρου, ο ΟΓΑ να παραμείνει αυτόνομο ταμείο. Επίσης να φύγουν όλοι οι άλλοι ασφαλιζόμενοι που δεν έχουν καμία σχέση με τον ασφαλιστικό μας φορέα και να παραμείνουν μόνο οι πραγματικοί αγρότες.»

20160204_123158
Τάσος Σταύρου, αγρότης από Χαλκιδική: «Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου»

«Να σταματήσουν να μας καλούν σε διάλογο γιατί δεν πρόκειται να πάμε. Και ο λόγος που δεν πρόκειται να πάμε είναι γιατί δεν εμπιστευόμαστε κανέναν. Μας λένε ψέματα εδώ και ένα χρόνο. Το περιστατικό που έγινε στην Ραιδεστό «ξεσκέπασε» την κυβέρνηση. Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι τα επεισόδια οφείλονταν σε ακροδεξιά στοιχεία που παρεισέφρησαν στην συγκέντρωση, και το ίδιο βράδυ, στο ΜEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φάμελλος, διέψευσε την θέση του κόμματος του. Τι να λέμε τώρα;» συμπληρώνει ο κ. Σταύρου.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ «ΠΕΣΟΥΝ» ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

«Βρισκόμαστε εδώ για την «θηλειά» που μας «πνίγει». Την «θηλειά» που σχεδίασαν οι πρώην κυβερνήσεις και εφαρμόζει η νυν. Το ασφαλιστικό το προωθούν με μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να το ψηφίσουν και να «κλείσουν» με το θέμα. Αδιαφορούν για τους αγρότες. Έτσι και αλλιώς αυτοί είναι που θα «πληρώσουν το μάρμαρο», και μετά σειρά έχουν οι υπόλοιποι. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.»

20160204_124625
Χαράλαμπος Γαλανόπουλος, αγρότης από Χαλκιδική: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε στους δρόμους».

«Με ρωτάς για το φορολογικό; Δεν απορρέει από πραγματικά νούμερα, έχει «πλαστεί» πάνω σε μια εικονική πραγματικότητα από τον Υπουργό Οικονομικών . Τον καλούμε να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο ή αν επιθυμεί, να έρθει σπίτι μου, να του δείξω την φορολογική μου δήλωση, να μου αφήσει τα 9.500 ευρώ του αφορολόγητου στο εισόδημα και όχι στην επιδότηση…και τα υπόλοιπα του τα χαρίζω» καταλήγει οργισμένος ο κ. Γαλανόπουλος.

ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ;

«Διαμαρτυρόμαστε για τα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόϊκα εις βάρος των αγροτών. Είναι δυσβάσταχτα και ήδη με το υπάρχον καθεστώς πληρώνουμε φόρο 29% και όχι 13%, αν προσθέσουμε την ασφαλιστική εισφορά, την προκαταβολή φόρου αλλά και την εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό ως απάντηση σε όσους λένε ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους. Με την υλοποίηση των μέτρων το 2018 και το 2019 ο φόρος εισοδήματος μαζί με τους παράλληλους φόρους θα φτάσει το 72,54%. Για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ.» εξηγεί ο αγρότης από την Χαλκιδική Μίλτος Χαρένης.

20160204_124851
Μίλτος Χαρένης, αγρότης από Χαλκιδική: «Στα δέκα ευρώ που θα βγάζουμε θα πρέπει να πληρώνουμε στο κράτος τα οχτώ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *