«ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ…ΨΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η υπομονή τους στέρεψε. Όχι όμως και τα χρήματα του ταμείου τους. Τα προβλήματα που «ταλαιπωρούν» το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» διογκώνονται καθημερινά. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να καλύψουν ένα μικρό μέρος από τα τεράστια κενά που αφήνει στις δημόσιες δομές υγείας η μνημονιακή υποχρηματοδότηση. Αγόρασαν πράγματα απλά, καθημερινά, χρησιμοποιώντας τα λεφτά του σωματείου τους. Έπιασαν τόπο. Πλυντήρια, ψυγείο πιάτων και μια θερμάστρα. Όσο πιο απλές και απαραίτητες οι αγορές από τους «βανδαλισμένους» μισθούς των εργαζομένων για τις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας, τόσο πιο ντροπιαστική και επώδυνη η εικόνα του χαλασμένου εξοπλισμού που δεν επισκευάζεται/αντικαθίσταται, των μηχανημάτων που δεν αγοράζονται προκειμένου η ζωή όλων να γίνει ευκολότερη, των υποσχέσεων για αναβάθμιση των κρατικών νοσοκομείων που απλόχερα δίνονται αλλά σχεδόν ουδέποτε πραγματοποιούνται. Η δωρεά εκ μέρους των εργαζομένων δεν αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για το νοσοκομείο. Αυτά είναι γνωστά. Αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ανικανότητα των κυβερνήσεων να δομήσουν δημόσια ιδρύματα λειτουργικά και αυτόνομα. Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν πολλά πλυντήρια για να ξεπλυθούν οι συνέπειες των εγκληματικών πράξεων που έλαβαν χώρα με θύματα νοσοκομεία και ασθενείς…

20160219_092141

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…

«Aποφασίσαμε να διαθέσουμε τα χρήματα από το ταμείο του Σωματείου Εργαζομένων και να αγοράσουμε τον εξοπλισμό αυτόν, τον τόσο απαραίτητο στις κλινικές του νοσοκομείου. Αγοράσαμε λοιπόν 1 ψυγείο για την Παθολογική Κλινική, 1 ψυγείο για την Εντατική Μονάδα, 1 πλυντήριο πιάτων για την Ουρολογική Κλινική καθώς και ένα θερμοπομπό για το δωμάτιο όπου γίνεται η διαλογή ασθενών. Το κόστος ανήλθε περίπου στα 950 ευρώ. Να σημειώσω ότι πραγματοποιήσαμε τις αγορές αυτές καθώς τα ψυγεία και στις δύο κλινικές είχαν χαλάσει και δεν αντικαταστάθηκαν» δηλώνει στο bangladeshnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Άγιος Δημήτριος» Δημήτρης Μαυρόπουλος.

20160219_091715

20160219_091906

20160219_091759

20160219_091928(0)

«Όχι από το περίσσευμα μας, αλλά από το υστέρημα μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε το νοσοκομείο, που σε τελική ανάλυση, είναι το «σπίτι» μας, αλλά και να διευκολύνουμε την ζωή των ασθενών. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βοηθούν το ίδρυμα. Παλαιότερα είχαμε αγοράσει μέχρι και βαμβάκι, σαμπουάν και αφρόλουτρο για την υγιεινή των ασθενών. Ο «Άγιος Δημήτριος» ζορίζεται πολύ να κάνει τις αγορές αυτές λόγω υποχρηματοδότησης».

«Δυστυχώς είχαμε ελλείψεις, αντιμετωπίσαμε όμως και το πρόβλημα της αδυναμίας επισκευής του πλυντηρίου πιάτων. Έγιναν προσπάθειες επισκευής του από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου, 2 φορές, χωρίς αποτέλεσμα. Είχε έρθει η εταιρεία να το επισκευάσει, την πρώτη φορά «έκανε» πως το επισκεύασε, το πρόβλημα βέβαια παρέμεινε. Όταν τους ειδοποιήσαμε ξανά, μας είπαν πως…η επισκευή του ήταν ασύμφορη. Το πρόβλημα ήταν σοβαρό. Δεν μπορούσαμε να πλύνουμε τα σκεύη και έτσι αναγκάζονταν το προσωπικό είτε να χρησιμοποιήσει τα χέρια του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, είτε να μεταφέρει τα σκεύη σε άλλες κλινικές για καθάρισμα. Το πρόβλημα μας επιτέλους λύνεται» υποστηρίζει ο Τάσος Παυλίδης, Προϊστάμενος της Ουρολογικής Κλινικής «Άγιος Δημήτριος».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *