ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ: «ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΛΥΣΕ…ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ»

«Εργαζόμουν ως σερβιτόρος σε γνωστό cafe-bar στην περιοχή της Ερυθραίας για 13 χρόνια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν, όταν ο εργοδότης μας ζήτησε να υπογράψουμε μια ψευδή σύμβαση στην οποία θα αναγραφόταν, ότι λαμβάνουμε τους προβλεπόμενους μισθούς και ένσημα. Στην πραγματικότητα όμως, θα μας κολλούσε λιγότερα ένσημα και βεβαίως θα μας έδινε…και λιγότερα χρήματα. Εννοείται ότι δουλεύαμε χωρίς επιδόματα και δώρα. Δεν υπογράψαμε και προχωρήσαμε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ξέρετε πως αντέδρασε ο τύπος αυτός; Με το που του γνωστοποιήθηκε η καταγγελία, μας απέλυσε μετά από 4 ημέρες. 3 άτομα έχασαν την δουλειά τους. Και οι τρεις είχαμε υπογράψει την καταγγελία. Από την Επιθεώρηση Εργασίας μας ενημέρωσαν πως η απόλυση μετά από καταγγελία είναι παράνομη. Μας απέλυσε χωρίς να μας δώσει καν αποζημίωση και έκτοτε τον κυνηγάμε για το θέμα αυτό. Ευτυχώς που δεν είμαι παντρεμένος με παιδιά, γιατί θα είχα σαλτάρει. Μου χρωστά…11.000 ευρώ. Την κοινοποίηση της απόλυσης μας την έκανε…μέσω δικαστικού επιμελητή. Μας συγκέντρωσε δήθεν για meeting και εκεί μας περίμενε ο δικαστικός επιμελητής για να μας «σερβίρει» …τα νέα. Την είχαμε «ψυλλιαστεί» όμως την κατάσταση. Το κακό με την περίπτωση των σερβιτόρων είναι πως δεν τους καλύπτει κανενός είδους προειδοποίηση εκ μέρους της εργοδοσίας. Χάνουμε την δουλειά μας, από την μια μέρα στην άλλη. Μπορεί να δουλέψεις την Δευτέρα και την Τρίτη να απολυθείς. Τον συγκεκριμένο τον κυνηγάμε εδώ και 2 χρόνια για να πάρουμε τα λεφτά μας. Mέχρι στιγμής πάντως, δεν έχουμε πάρει φράγκο» δηλώνει απογοητευμένος στο bangladeshnews.gr, o Γ.Τ, σερβιτόρος

coffeetable

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ…

«Του κάναμε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία και κερδίσαμε. Η απόφαση του δικαστηρίου τον υποχρέωσε να μας δώσει τις μισές οφειλές στο χέρι. Και πάλι, δεν πήραμε τίποτα. Πλέον, περιμένουμε να εκδικαστεί η υπόθεση στο Ειρηνοδικείο και να προχωρήσει ο πλειστηριασμός. Για να ενεργοποιηθεί όμως η διαδιακασία του πλειστηριασμού, πρέπει να κερδίσουμε την υπόθεση, αλλά η αποχή των δικηγόρων την έχει αναβάλλει για μήνες μετά. Μέχρι τότε όμως, τι γίνεται; Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ εκμετάλλευση. Οι εργοδότες σου κολλούν μόνο δύο ένσημα την εβδομάδα. Και σου λένε πως αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις, πως υπάρχουν άλλοι τόσοι που περιμένουν να πάρουν την θέση σου. Με δύο ένσημα την εβδομάδα, θα καταφέρω να πάρω ποτέ σύνταξη; Όχι πως θα πάρω δηλαδή, έτσι όπως τα έχουν κάνει, αλλά λέμε τώρα…Πως θα πάρω σύνταξη, όταν θα μου λείπουν ένσημα; Όσον αφορά το μπλέξιμο μου με την ελληνική δικαιοσύνη, έχω αποκομίσει τις χειρότερες εντυπώσεις. Δεν πρόκειται να βρεθεί άνθρωπος που να πήγε να βρει το δίκιο του και να μην αγανάκτησε με τις καθυστερήσεις και τις αναβολές…»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

2 απαντήσεις στο “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ: «ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΛΥΣΕ…ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ»

  • 3 Μαΐου 2016 at 22:49
    Permalink

    Οσο δεν γραφετε ονοματα κανεις δεν σας παιρνει στα σοβαρα..οτι εχω διαβασει εδω κανεις δεν γραφει ονομα..μαλλον φαντασιωσεις..

    Απάντηση
  • 2 Μαΐου 2016 at 21:06
    Permalink

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΗΘΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *