ΑΥΣΤΡΙΑ: «ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ» ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΧΟΦΕΡ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΕΛΕΝ

Πέντε εβδομάδες πριν από τον νέο επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, που θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου, ο ηττημένος του (άκυρου) β’ γύρου της 22ας Μαΐου υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας Νόρμπερτ Χόφερ φέρεται να προηγείται με ποσοστό 53%, έναντι 47% του αντιπάλου του και νικητή του δευτέρου γύρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ανεξάρτητου υποψήφιου με τη στήριξη των Πράσινων, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Osterreich.

Ηδη σε μία πρώτη δημοσκόπηση για λογαριασμό της ίδιας εφημερίδας ακριβώς πριν από έναν μήνα, ο Νόρμπερτ Χόφερ προηγείτο με ποσοστό 52%, έναντι 48% του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ο νέος επαναληπτικός γύρος των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, κατέστη αναγκαίος έπειτα από την απόφαση που είχε λάβει την 1η Ιουλίου το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας για ακύρωση και επανάληψη του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών της 22ας Μαίου.

Με την απόφαση του για ακύρωση και επανάληψη ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας, απόφαση που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία και αμφισβητείται από μία σειρά νομικούς, συνταγματολόγους και πολιτικούς αναλυτές, το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε αποδεχθεί την προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος από την πλευρά του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος Ελευθερίας.

Ο υποψήφιος των Ελευθέρων στις εκλογές, υπαρχηγός του κόμματος Νόρμπερτ Χόφερ, είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3% του νικητή των εκλογών κ. Βαν ντερ Μπέλεν και το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου, που είχε προσβληθεί από την Ακροδεξιά, φέρεται τώρα να ανατρέπεται στις δημοσκοπήσεις για τον επαναληπτικό γύρο σε πέντε εβδομάδες.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗρ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *