ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ο ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ

Ο Νικ Κύργιος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, δηλώνοντας πως η στάση της Ολυμπιακής επιτροπής της Αυστραλίας απέναντί του, τον ανάγκασε να πάρει τη δύσκολη απόφαση και να αποσύρει το όνομά του από τους αγώνες. Ο 21χρονος Αυστραλός, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ελλάδα και από τη Μαλαισία, υποστήριξε πως τον τελευταίο μήνα η συμπεριφορά της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας του ήταν πολύ άσχημη προς το πρόσωπό του.

«Με βαριά καρδιά έπρεπε να πάρω την απόφαση να μην αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Ήταν μια δύσκολη και μακροχρόνια η διαδικασία για να πάρω αυτή την απόφαση και είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του και συμπλήρωσε:

«Το να εκπροσωπήσω την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν ένα όνειρο που είχα από παιδί. Ήταν στόχος μου γι’ αυτή τη χρονιά να αγωνιστώ και σχεδίασα το πρόγραμμά μου, έτσι ώστε να ήμουν μέσα στους Ολυμπιακούς. Δυστυχώς, παρά την πρόθεσή μου να κερδίσω ένα μετάλλιο για τη χώρα μου στο Ρίο, είναι ξεκάθαρο για μένα πως η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έχει άλλα σχέδια. Η άδικη μεταχείριση της προς το πρόσωπό μου τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, όπως και η ξεκάθαρη θέση της για το αν θέλει να είμαι μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας, έκριναν την τελική μου απόφαση».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *