ΑΦΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθούν στις αποθήκες , που έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενείας.

Έξι λεωφορεία μπήκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με περίπου 262 πρόσφυγες. Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη, έφτασαν χθες το απόγευμα με το  στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» με το πλοίο Nissos Mykonos. Τα λεωφορεία από την Καβάλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, έκαναν μια στάση στη Μοσθένη, όπου διανυχτέρευσαν και ξεκίνησαν για την Θεσσαλονίκη στις 8:30 το πρωί. Στην Μοσθένη, από τους 400 που ήταν συνολικά, 100 αποφάσισαν να μην μπουν στα λεωφορεία και να πάνε, προφανώς, στην Ειδομένη με τα πόδια.

Οι πρόσφυγες που υπήρχαν στα λεωφορεία για Θεσσαλονίκη, ήταν οι περισσότεροι από την Συρία και ελάχιστοι από το Ιράκ. Ενώ, υπήρχαν και 73 παράτυποι μετανάστες, από τους οποίους οι 47 αναχώρησαν για το Παρανέστι κι οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με κλούβες της αστυνομίας στην παλιά σχολή αστυφυλάκων της Ξάνθης.

Στην αποθήκη 18 του τρίτου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Την φύλαξη του χώρου έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, την καθαριότητα του χώρου ο ΟΛΘ και την σίτιση ο ελληνικός στρατός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *