ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΡΝ

Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας, η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» την πρόκριση αφού προηγήθηκε 2-0 στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους βρήκε τη δύναμη και επέστρεψε φτάνοντας στο τελικό 2-2. Πάντως, ακόμα και έτσι οι Γερμανοί έχουν το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα», στις 16 Μαρτίου.

Η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να τελειώσει από σήμερα την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αν και προηγήθηκε 2-0 στο Τορίνο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 απέναντι στη Γιουβέντους στο Τορίνο, αλλά ακόμη κι έτσι έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα», στις 16 Μαρτίου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, είχε ένα σουτ του Βιδάλ στο 4ο λεπτό που απέκρουσε δύσκολα ο Μπουφόν και έχασε μια απίστευτη ευκαιρία στο 13΄: ο Λεβαντόφσκι μπήκε στην περιοχή με έξοχη ενέργεια και γύρισε από δεξιά στον Μίλερ, λίγο πιο πίσω από όσο χρειαζόταν, με αποτέλεσμα ο Γερμανός διεθνής να παραπατήσει και να χάσει ένα σίγουρο γκολ, σε σχεδόν άδεια εστία.

Στο 43΄ όμως ο Μίλερ δεν λάθεψε, καθώς στο γύρισμα του Κόστα η απόκρουση του Μπαρτζάλι θύμισε ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και όχι τον στόπερ της Εθνικής Ιταλίας, η μπάλα στρώθηκε στον άσος της Μπάγερν κι εκείνος με σίγουρο σουτ νίκησε τον Μπουφόν για το 0-1. Στο 55΄ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν με τον Ρόμπεν να σκοράρει με υπέροχο σουτ το δεύτερο φετινό γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά μετά τις 7 Νοεμβρίου.

Η Γιουβέντους δεν είχε πάντως διάθεση να καταθέσει τα όπλα, με τον Ντιμπάλα να ξαναβάζει στο παιχνίδι την ομάδα του μειώνοντας σε 1-2 στο 63ο λεπτό, από έξοχη πάσα του Μάντζουκιτς που τον έβγαλε απέναντι στον Νόιερ, για να ισοφαρίσει τελικά ο Στουράρο στο 76ο λεπτό και να ξαναδώσει νόημα σε αυτή τη σειρά.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Μοράτα – Ντόουγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι, Βιδάλ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστσάινερ, Εβρά, Κεντίρα (69΄ Στουράρο), Μαρκίζιο (46΄ Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75΄ Μοράτα).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπερνάτ (74΄ Μπενάτια), Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα (84΄ Ριμπερί), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» έχει ως εξής, με ώρα έναρξης στις 21:45:

ΤΡΙΤΗ
Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2
Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 2-2

ΤΕΤΑΡΤΗ
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *