6ΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ – ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ MIAMI OPEN

Ποιος θα νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς; Κανείς είναι η σωστή απάντηση, αφού ακόμη και τις σπάνιες φορές που ο «Νόλε» φεύγει με σκυμμένο κεφάλι από κάποιο court αυτό έχει να κάνει κατά κανόνα με τη δική του απόδοση και όχι με την ικανότητα του αντίπαλου.

Παίζοντας καλά οσάκις οι απαιτήσεις του αγώνα το ζητούσαν, ο Νόλε νίκησε με το πεντακάθαρο 2-0 (6-3, 6-3) τον Κέι Νισικόρι στον τελικό του Miami Open, με τον Ιάπωνα να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό γόνατο, εξ ου και το ιατρικό time out στο δεύτερο σετ.

Ο καλύτερος τενίστας του κόσμου κατάκτησε έτσι το έκτο τρόπαιο στο Μαϊάμι και αυτό σήμανε ισοφάριση του ρεκόρ που κατείχε ο Άντρε Άγκασι στη διοργάνωση, μα ταυτόχρονα και την πρώτη θέση στην κατάταξη με τους περισσότερους τίτλους σε τουρνουά Masters.

Ο Τζόκοβιτς είναι πλέον ο κορυφαίος όλων των εποχών σε αυτή την κατηγορία με 28 τρόπαια, έναντι 27 του Ράφαελ Ναδάλ και 24 του Ρότζερ Φέντερερ, ενώ αυτός ήταν ο 63ος τίτλος του σε σύνολο 89 τελικών!

Τα ρεκόρ του Σέρβου είναι πια τόσα πολλά που χάνει το μέτρημα κανείς, καθώς μόλις τρεις μήνες από την έναρξη της νέας σεζόν έχει κατακτήσει ήδη τέσσερα τουρνουά, εκκινώντας από τη Ντόχα, συνεχίζοντας με το πρώτο Grand Slam του 2016 (Australian Open) και ολοκληρώνοντας προς το παρόν στις ΗΠΑ, με τις νίκες του σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο 28χρονος αθλητής έκανε τέταρτο double την τελευταία εξαετία σε αυτά τα τουρνουά, ενώ συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου πίστωσε με ακόμη 2 εκατομμύρια δολάρια τον τραπεζικό λογαριασμό του σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *