«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία Παππά, η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα αποφασίζεται με απλή πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο έπειτα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας. Προηγήθηκε σφοδρή σύγκρουση κατά τη συζήτηση, που κατέληξε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Την τροπολογία υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Συνολικά ψήφισαν 256 βουλευτές. «Ναι» είπαν 153, «όχι» 101 και «παρών» 2.

Η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι στόχος της είναι να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοτπικό τοπίο, κάτι που δεν έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία 25 χρόνια.

Η αντιπολίτευση άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για αντισυνταγματική διάταξη, καθώς η απόφαση για τον αριθμό των αδειών θα λαμβάνεται πλέον από το Κοινοβούλιο έπειτα από εισήγηση του υπουργού Επικρατείας και όχι, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, από το ΕΣΡ.

Επίσης, η αντιπολίτευση εγκάλεσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για το γεγονός ότι δεν έχει δώσει στο Κοινοβούλιο τον αριθμό αδειών.

Η ΝΔ κατέθεσε δική της τροπολογία, με την οποία πρότεινε όλες οι αρμοδιότητες να επιστρέψουν στο ΕΣΡ, μεταξύ αυτών και του καθορισμού του αριθμού των αδειών, με τον Ν. Δένδια να δηλώνει ότι εάν γίνει αποδεκτή η προτεινόμενη ρύθμιση από την κυβερνητική πλειοψηφία, τότε το κόμμα του θα προστρέξει στην επιλογή των νέων μελών του ΕΣΡ (απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 4/5 στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής).

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *