ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35

Δεκτή έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Ποτάμι, η τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του, Σπύρος Δανέλλης, για το ζήτημα του ποσού εξαγοράς το οποίο καταβάλλουν οι ανυπότακτοι άνω των 35 ετών ανά μήνα θητείας.

Ως αιτολογία το περιεχόμενο της τροπολογίας αναφέρεται η εξαιρετικά δυσχερής δημοσιονομική συγκυρία, ενώ σημειώνεται ότι με την εφαρμογή της επιτυγχάνεται η στρατολογική τακτοποίηση μεγάλου αριθμού ανυπότακτων άνω των 35, οι οποίοι δεν δύνανται να ανταποκριθούν στο υπέρογκο για τις παρούσες οικονομικές συνθήκες μηνιαίο ποσό της εξαγοράς. Με αυτόν τον τρόπο δύνανται οι αρμόδιοι υπουργοί να προσαρμόσουν το ποσό της εξαγοράς, σύμφωνα με τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες χωρίς περιορισμό.

«Το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για εξαγορά κάθε μήνα στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, η αναπροσαρμογή του, ο τρόπος, η διαδικασία και οι προθεσμίες καταβολής καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τα χρηματικά ποσά, που καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού, αποτελούν έσοδα του Δημοσίου και περιέρχονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό», σημειώνεται στην τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *