EUROCUP: ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Άρης επικρατώντας με 73-63 της Άλμπα Βερολίνου στο κατάμεστο Nick Gallis Hall, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup.

Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Άρη, ο Μακ Νιλ με 25 πόντους και ο Βασίλης Σίμτσακ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο προσέφερε σημαντική βοήθεια στους συμπαίκτες του. Ο forward του Άρη, που ψηφίστηκε και MVP τελείωσε τον αγώνα με 18π., 7/8διπ και 4/4 βολές συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στη νίκη των κιτρινόμαυρων, σε ένα παιχνίδι που ο Χέτζινς πέρασε το μισό παιχνίδι στον πάγκο, καθώς από το 6.01 φορτώθηκε με 3 φάουλ και αποσύρθηκε από τον Πρίφτη για να προστατευτεί.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν επιζητούσε μόνο τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και την κάλυψη των 15 πόντων από το προηγούμενο παιχνίδι με την Άλμπα (82-67). Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και σε συνδυασμό με την ώθηση του κόσμου κατάφεραν να φτάσουν στο 72-59  μισό λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά δυστυχώς δεν το διατήρησαν με κάποια λάθη που έκαναν.

Πλέον, για να μπορέσει ο Άρης να συνεχίσει στην φάση των 16 του Eurocup θα πρέπει να κάνει το 2 στα 2 στα εναπομείναντα παιχνίδια με τη Νεπτούνας στη Λιθουανία και την Αρμάνι Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, ο Άρης θα πάει στο 4-2 και μια εκ των Άλμπα Βερολίνου ή Αρμάνι Μιλάνο στο 3-3. Ωστόσο, και πάλι η διαφορά που δεν καλύφθηκε σήμερα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τους κιτρινόμαυρους και να τους αφήσει εκτός. Τα επόμενα παιχνίδια για τους κιτρινόμαυρους θα διεξαχθούν στις 3/2 και 10/2 με Νεπτούνας και Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Το 1ο δεκάλεπτο στο Nick Gallis Hall ξεκίνησε νωθρά για τους γηπεδούχους. Η αστοχία και τα χαμένα ριμπάουντ βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ, φτάνοντας την διαφορά στο +5 με το έμμεσο τρίποντο του Κικάνοβιτς, μετά το 3ο φάουλ του Χέτζινς. Έτσι, ο προπονητής του Άρη αναγκάστηκε να τον αποσύρει από το παιχνίδι περνώντας στη θέση του τον Σίμτσακ, ο οποίος έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι κιτρινόμαυροι μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα σε 19-19 μετά από επιτυχημένες προσπάθειες του Σίμτσακ. Από εκεί και έπειτα, η ομάδα του Άρη πέρασε μπροστά στο σκορ και διατηρήθηκε εκεί. Η ενεργητικότητα των παικτών του Άρη και η πίεση σε όλο το γήπεδο οδήγησε την Άλμπα στη συμπλήρωση των 5 ομαδικών φάουλ ήδη από το 13ο λεπτό, γεγονός που βοήθησε τους κιτρινόμαυρους να περάσουν μπροστά στο σκορ και να χτίσουν σιγά-σιγά μια διαφορά που έφτασε το +8 με το τρίποντο του Ουότερς στην εκπνοή του δεκαλέπτου.

Το 2ο ημίχρονο του αγώνα ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πιέζουν και να είναι εύστοχες στις προσπάθειες τους. Ωστόσο, η ομάδα του Βερολίνου προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά φτάνοντας στο -3 μετά από τις 2/2 βολές του Τσέρι. Παρά την προσπάθεια του Άρη να ανεβάσει το σκορ  (53-45), η Άλμπα κατάφερε στο τέλος του δεκαλέπτου να φέρει το παιχνίδι στον πόντο (55-54).

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με όπλο την άμυνα κατάφεραν να μείνουν μπροστά στο σκορ. Με οδηγούς τον ΜακΝιλ και Σίμτσακ, οι οποίοι μοιράζονταν τους πόντους, η διαφορά έφτασε στο +11 (70-59), με τον Ουάιτ να διαμορφώνει το 73-59 με λέι απ στα 28΄ πριν τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια, ο Τσέρι απέτυχε να ευστοχήσει σε σουτ 2 πόντων, όπως και ο Ουότερς χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ισοφαρίσει τη διαφορά του προηγούμενου παιχνιδιού στο Βερολίνο. Έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό 73-63.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Ο Βασίλης Σίμτσακ, πολυτιμότερος παίκτης του Άρη για το συγκεκριμένο παιχνίδι δήλωσε: «Προερχόμασταν από δύο πολύ δύσκολες βδομάδες. Μπήκαμε νωθρά στον αγώνα. Έβλεπα ότι δεν είχαμε εμπιστοσύνη στο μακρινό σουτ και μας ακολούθησε αυτό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μας κράτησε η άμυνα και κάποιες καλές συνεργασίες στην επίθεση. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.» Τόνισε ότι αν η ομάδα ήταν παραπάνω εύστοχη θα μπορούσε να πάρει τη διαφορά, καθώς και το γεγονός ότι «υπάρχει εμπιστοσύνη, οι προπονητές μας πιστεύουν και θα συνεχίσουμε. Καταφέραμε να βγούμε νικητές από μια μάχη με μια πολύ καλή ομάδα. Χτυπήσαμε την Άλμπα στο δικό της παιχνίδι».

Όσον αφορά τον κόσμο της ομάδας, είπε: «Μας έδωσε ώθηση ειδικά στην αρχή όταν μπήκαμε μουδιασμένα. Προς τιμήν τους ήταν εκεί, μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε πολύ. Να ξέρουν ότι στα δύσκολα τους χρειαζόμαστε πιο πολύ. Όταν μπαίνουμε και τους βλέπουμε εκεί παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε…».

Ο Μιχάλης Πελεκάνος από την πλευρά του δήλωσε ότι «είναι μια σπουδαία νίκη για την ομάδα. Την χρειαζόμασταν γιατί είχαμε δύο δύσκολες εβδομάδες. Πρέπει να συγκεντρωθούμε όμως για τον επόμενο αγώνα».

Ο Δημήτρης Πρίφτης είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας του. Έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ωστόσο επισήμανε ότι «Αυτό το μπράβο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν πάρει κανείς και δει το φύλλο της στατιστικής, που μπορεί να μη λέει πάντα την αλήθεια, αλλά αποτυπώνει κάποια πράγματα. Στοιχειωδώς καλύτεροι να ήμασταν από το 2/21 τρίποντα και τις χαμένες βολές… Λίγο καλύτερα μόνο».

Ο Σάσα Ομπράντοβιτς, από την πλευρά του δήλωσε ότι η ομάδα του «είχε πολλά χαμένα σουτ και πολλά λάθη.» Ωστόσο, θεωρεί θετικό το γεγονός ότι μπόρεσαν να προστατεύσουν τη διαφορά του προηγούμενου παιχνιδιού, αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα πρόκρισης. Επίσης, σημείωσε ότι δεν μπόρεσε να βρει κάποια εξήγηση για το “black out” της ομάδας, ενώ το σκορ ήταν 70-59. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο κόσμος του Άρη μας επηρέασε και δεν αντιδράσαμε σωστά στο τέλος. Όταν καλείς τάιμ άουτ και λες τον παίκτη να μην σουτάρει και σουτάρει, είναι περιττό να αναφέρουμε οτιδήποτε άλλο».

 

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 42-34, 55-54, 73-63.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 2, Ουάιτ 6, Ουότερς 11(2/2β., 3/5διπ., 1/4τρ., 7ασ.), Ζάρας, Χάγκινς 6, Κοέν 5, Μούρτος, Σίμτσακ 18(4/4β., 7/8διπ.), ΜακΝιλ 25(8/14β., 7/10διπ., 1/2τρ., 5ριμπ, 3κλ.).

ΑΛΜΠΑ (Ομπράντοβιτς): Λόουερι 7(1), Κινγκ 1, Άκπιναρ, Κικάνοβιτς 15(1/2β., 7/12διπ.), Λόντσαρ 4, Βάργκας, Γόλφαρθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14(3/4β., 1/3διπ., 3/7τρ.), Τσέρι 14(4/5β., 2/7διπ., 2/8τρ.), Βατ 8.

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *