ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΕΞ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ISIS

Μιλώντας από την Αθήνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών Μοσέ Γιαλόν ήρθε να προστεθεί στις φωνές της διεθνούς πολιτικής σκηνής που καταγγέλλουν την σχέση της Τουρκίας με τον ISIS, κατηγορώντας την ευθέως ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως δήλωσε, η Τουρκία αγοράζει εδώ και πολύ καιρό πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο εμμέσως την χρηματοδότηση του. Αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του, ο Γιαλόν δήλωσε «είναι στα χέρια της Τουρκίας, της Τουρκικής κυβέρνησης, της Τουρκικής ηγεσίας να αποφασίσουν εάν θέλουν να είναι μέρος του πολέμου μας ενάντια στην τρομοκρατία».
Αυτό δεν είναι μέχρι στιγμής πραγματικότητα», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «Το Ισλαμικό Κράτος έχει αξιοποιήσει τα χρήματα της Τουρκίας για πετρέλαιο εδώ και πάρα πολύ καιρό». Επίσης πρόσθεσε ότι «η Τουρκία έχει επιτρέψει την μετακίνηση τρομοκρατών από την Ευρώπη στην Συρία και το Ιράκ και ανάποδα».

Η Τουρκία έχει απορρίψει τους πρόσφατους ισχυρισμούς κυρίως από την Ρωσία, αλλά και από τις ηγεσίες άλλων χωρών όπως το Ιράκ, η Σαουδική Αραβία και τώρα το Ισραήλ, ότι στηρίζει εμμέσως η αμέσως το Ισλαμικό Κράτος και τις τρομοκρατικές του ενέργειες, πραγματοποιώντας εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές

 

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *