ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ «ΔΙΩΧΝΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ

«Nα διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η συνθήκη Σένγκεν αλλιώς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα αρχίσει να καταρρέει» δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε προοπτική εξόδου της χώρας μας από την Σένγκεν καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.
Αναφορικά με την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που θέλει κλείσιμο των συνόρων μας με τα Σκόπια προκειμένου η χώρα μας να καταστεί ο τελικός προορισμός για πρόσφυγες και μετανάστες, ο κ. Αβραμόπουλος διέψευσε τα σενάρια αυτά ως ανυπόστατα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως με την ΠΓΔΜ υπάρχει μόνο συνεργασία στον συγκεκριμένο τομέα καθώς τα Σκόπια δεν αποτελούν μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
«Η Ελλάδα διαθέτει 4 εβδομάδες για να ολοκληρώσει την λειτουργία των hot spots. Aν είχε προετοιμαστεί νωρίτερα δεν θα αντικρίζαμε τις εικόνες του καλοκαιριού» είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ παράλληλα δήλωσε πως το θέμα των κοινών περιπολιών με την Τουρκία δεν ετέθη ποτέ, υπάρχει μόνο συνεργασία μεταξύ Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής προκειμένου να σώζονται ζωές προσφύγων. Διευκρίνισε επίσης πως η γειτονική χώρα θα πρέπει, βάσει συμφωνίας, να δέχεται πίσω όσους παράνομα πέρασαν το Αιγαίο, δυσαρεστημένος όμως δήλωσε με την στάση του ΟΗΕ ο οποίος δεν βοήθησε την Ε.Ε στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων διακίνησης.
«Πρέπει να επαινέσουμε τους νησιώτες για την ευαισθησία τους»  ολοκλήρωσε.

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *