ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ: «Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ»

Απόπειρα ηθικής και επαγγελματικής εξόντωσής του αποτελεί, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου η επιβολή του προστίμου των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, σχετικά με τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην τράπεζα HSBC μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπασταύρου ο οποίος, όπως είπε, πληροφορήθηκε για την επιβολή προστίμου από δημοσιογραφικούς κύκλους, σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι από τα έγγραφα που έχει προσκομίσει αποδεικνύεται πως δεν έχει καμία σχέση με το λογαριασμό και πως του καταλογίζεται πρόστιμο, «με βάση  ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης excel, που κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάσθηκε μόλις στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 και το περιεχόμενο του οποίου είναι απολύτως ελεγχόμενο. Το excel δεν έχει  σφραγίδα, υπογραφή, την παραμικρή ένδειξη για τον εκδότη του, ούτε και κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο αυθεντικότητας και δεν μπορεί να σταθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε καμία δικονομική διαδικασία ή δικαστική διερεύνηση…»

Όπως αναφέρει, «η προαναγγελία του καταλογισμού σε βάρος μου έγινε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό το προηγούμενο Σάββατο, πριν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος. Όπως, εξάλλου, είχε προεξοφληθεί η ενοχή μου και σε προεκλογικό σποτ, την 10η Σεπτεμβρίου του 2015, κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας. Σε ποιο κράτος δικαίου  ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ονομαστικό καταλογισμό, προτού αυτός συμβεί; Να γιατί, η δίωξη μου και πολιτική και προμελετημένη είναι.»

Ο κ. Παπασταύρου κάνει λόγο για «μεθοδευμένη σκευωρία σε βάρος του», την οποία, όπως λέει, θα την καταρρίψει πλήρως προσφεύγοντας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Η στοχοποίηση και η δίωξη πολιτικών αντιπάλων με κατασκευασμένα και ανυπόστατα «στοιχεία», κατά παράβαση των θεμελιωδών δικονομικών αρχών της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας, είναι ανήθικο χτύπημα σε βάρος κάθε πολίτη, σε βάρος της ίδιας της δημοκρατίας και της ευνομίας.

Είναι προφανές ότι μαζί με το ψευδοηθικό πλεονέκτημα, έχουν χάσει και την ψυχραιμία τους, κατασκευάζοντας ενόχους. Αυτό που αδίστακτα κάνουν σε μένα, είναι έτοιμοι να το κάνουν σε βάρος κάθε αντιπάλου τους. Και δεν θα τους περάσει…» αναφέρει ο κ. Παπασταύρου.

 

Αφήστε μια απαντήση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *