1000 ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜ DUNCAN

Το San Antonio δεν έχει πολλά κίνητρα μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, με τη (2η) θέση του στην τελική κατάταξη της Δύσης εν πολλοίς προκαθορισμένη. Στη Utah πάντως η νίκη επί της Jazz (88-86), πέρα από δύσκολη, ήταν και ιδιαίτερη. Δεν φτάνει συχνά ένας παίκτης τις χίλιες νίκες στην κανονική περίοδο. Ακριβώς τόσες έχει πλέον ο Tim Duncan! Ο σέντερ των Spurs έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έφτασε τις χίλιες νίκες στην καριέρα του μετά τον Kareem Abdul-Jabbar και τον Robert Parish, αλλά και ο πρώτος που το έκανε παίζοντας μόνο σε μία ομάδα.

Στο Salt Lake City πάντως αυτός που “καθάρισε” για το San Antonio ήταν ο Kawhi Leonard (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ο οποίος έβαλε το νικητήριο σουτ 4,7» πριν από τη λήξη και τα “σπιρούνια” απέδρασαν δια πυρός και σιδήρου με τη νίκη, κι ενώ στο 37′ προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους διαφορά με ένα επιμέρους 21-4. Κάπου εκεί η Utah βρήκε στο πρόσωπο του Joe Ingles έναν απρόσμενο ήρωα. Η Jazz είχε 0/10 τρίποντα μέχρι το σημείο που ο Αυστραλός πέτυχε δύο συνεχόμενα και ο Rodney Hood ανέλαβε δράση από εκεί και πέρα. Εντελώς ξαφνικά η Utah όχι μόνο ξαναμπήκε στο ματς, αλλά πήρε και το προβάδισμα κιόλας (84-83) με 1’01» να απομένει!

Το έβαλε ο Leonard, το έχασε ο Hood…

Το φινάλε ήταν συναρπαστικό. Ο Tony Parker ευστόχησε σε πολύ δύσκολο τρίποντο από τη γωνία μπροστά στον Gobert και έκανε το σκορ 86-84 στα 37,8», ωστόσο ο Hayward ισοφάρισε με όμορφη προσπάθεια στα 27,7». Εν συνεχεία ο Gobert έκοψε το λέι-απ του Parker, ο χρόνος όμως που απέμεινε ήταν αρκετός ώστε ο Popovich να σχεδιάσει κάτι στο τάιμ άουτ. Δεν σκέφτηκε κάτι πολύπλοκο. Αμέσως μετά την επαναφορά η μπάλα πήγε στον Leonard, που ευστόχησε στο μακρινό σουτ που επιχείρησε, με 4,9» να απομένουν.

Ο Rodney Hood (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ) είχε 13 πόντους στην τέταρτη περίοδο και ήταν αυτός που πήρε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση, ωστόσο το τρίποντο που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο… Το San Antonio μόλις είχε “σκουπίσει” τη Utah και την είχε νικήσει για 17η φορά στις τελευταίες 21 αναμετρήσεις τους. Παράλληλα, πετύχαινε την 4η σερί νίκη του. Η Jazz, από την άλλη, έβλεπε αυτομάτως την πλάτη του Dallas στην όγδοη θέση της Δύσης -και το Houston να πλησιάζει στο μισό παιχνίδι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *